Ingrediente (pentru 14-16 portii):
Pentru blat de biscuiti:
- 150g unt,
- 250g biscuiti tip beurre,
- 20g zahar tos.
- Pentru glazura:
- 4 grapefruit roz,
- 4 lamai mici,
- 25g gelatina,
- 350g branza de vaci grasa,
- 350g super crema Mascarpone,
- 175 g zahar tos,
- 3 oua separate,
- 150ml smantana,
- 225 g gem incalzit si trecut prin sita pt glazura.
Mod de preparare:
Se prepara blatul din biscuitii sfaramati, unt topit si zahar. Se amesteca, se toarna compozitia in cerc cu fund detasabil si se da la rece. Se taie grapefruit-urile in felii, o parte se stoarce, se amesteca cu sucul de lamaie, gelatina inmuiata, crema de branza, galbenusurile. Se fierb putin la bain-marie, se adauga peste branza de vaci, se adauga albusurile spuma, smantana se toarna peste blat, se decoreaza cu felii de grapefruit, si se toarna gem. Se da la rece.