Ingrediente (pentru 32 felii):
- 200g amestec de fructe confiate si tocate,
- 200g smochine,
- 250g mac,
- 100g stafide,
- 200g caise glasate,
- 200g nuci tocate,
- 150ml vin rosu,
- 150g margarina,
- 100g zahar,
- 4 oua,
- 200g faina,
- 1 plic praf de copt,
- 400g zahar pudra,
- 6 linguri vin rosu.
Mod de preparare:
Se taie cuburi caisele si smochinele si se amesteca impreuna cu macul, stafidele, 100g amestec de fructe, nuci, si 150ml vin. Se lasa peste noapte sa se patrunda. Margarina se bate si se inglobeaza pe rand ouale. Se toarna deasupra, in ploaie, faina amestecata cu praf de copt. Se inglobeaza si amestecul de fructe cu vin. Cuptorul se incinge la 180º. Aluatul se introduce in doua forme unse; se coc 50 minute. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se glazureaza cu un amestec de zahar pudra si 6 linguri de vin.
Sfat: daca nu doriti sa introduceti alcool, puteti folosi in loc de vin ceai de fructe, mai concentrat. Pentru glazura folositi un ceai bine racit.