Ingrediente:
Aluat chec:
- 250 g unt,
- 200 g zahar,
- 1 praf sare,
- 1 lingura coaja rasa de lamiie,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 4 oua,
- 250 g faina,
- 50 g amidon,
- 2 lingurite praf de copt,
- 50 ml lapte.
Glazura:
- 50 g unt,
- 50 g zahar pudra,
- 50 ml zeama lamiie,
- 1 lamiie,
- 50 g zahar tos,
- 30 g fistic.
Mod de preparare:
Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul. Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele. Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 min. Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn. In gaurele se toarna glazura de lamiie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamiie.