Ingrediente (pentru 16 felii):
Aluat:
- 200g unt moale,
- 200g zahar,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 1 lingurita scortisoara,
- 4 oua,
- 2 linguri rom,
- 2 linguri cacao,
- 250g faina,
- 2 lingurite praf de copt,
- 150g ciocolata amaruie rasa,
- 50ml vin rosu.
In plus:
- 150g ciocolata alba.
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se inglobeaza pe rand oualele, amestecand pana se dizolva zaharul; se inglobeaza romul. Cuptorul se incinge la 175ºC. Se amesteca faina cu cacao, praf de copt si ciocolata rasa. Se inglobeaza in compozitie, alternand cu vinul. Aluatul se coace intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina 60 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in forma. Apoi se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet. Se topeste ciocolata alba si se acopera checul. Se lasa sa se intareasca glazura si abia pe urma se taie checul.