Ingrediente:
- 1 garf (cam 2 kg),
- 3-4 boabe ienibahar,
- 1 catel usturoi,
- 1/2 lingurita boia de ardei,
- citeva boabe coriandru,
- sare,
- putina grasime.
Mod de preparare:
Carnea (fara sa fie spalata) se sterge bine cu un servet umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se asaza intr-un castron si se lasa sa stea astfel 3-4 ore. Apoi se presara peste carne boiaua de ardei si se asaza pe o tava unsa cu grasime. Se da la cuptor la foc rapid 30 minute, apoi se face focul potrivit. Se tine la cuptor 1 1/2 ora. In timpul frigerii, se stropeste din cind in cind cu zeama din tava. Se taie felii, se asaza pe farfuria de servit, se stropeste cu zeama din tava, strecurata si se serveste cu cartofi prajiti, salata sau gogosari si castraveciori in otet.
Mod de servire:
Se poate servi si rece, taiata felii mai subtiri.
1 comment
nu inteleg deloc apa nu se punu in tava?
Comments are closed.