Iphone-urile folosesc baterii reincarcabile incorporate, de tip lithium-ion. Ca si iPod-ul, dar in mod diferit de abordarile altor producatori majori de device-uri mobile, bateriile nu erau inlocuibile de catre utilizatori, la momentul lansarii.
iPhone-ul poate fi incarcat atunci cand este conectat la un computer prin portul USB, in mod similar cu incarcarea iPod-ului. Alternativ, un incarcator USB cu adaptor AC (sau incarcator de perete) este de asemenea inclus in pachetul cu care vine smartphone-ul.
Apple efectueaza de cele mai multe ori teste in pre-productie, pentru a determina durata de viata a bateriilor. Compania a declarat ca bateriile produse sunt concepute sa retina aproximativ 80% din capacitatea lor originala, dupa un ciclu de 400 de incarcari si descarcari complete, comparabil cu bateriile de pe iPod.
Durata de viata a bateriilor de pe modelele de smartphone mai vechi de la Apple, a fost criticata de catre jurnalistii specializati pe acest domeniu, ca fiind insuficienta si mult mai mica decat declara cei de la Apple. Unele site-uri sau specialisti au acordat un rating la momentul respectiv, de doar 2 stele din 5 posibile.
Totusi, daca bateria prezenta disfunctionalitati sau se strica prematur, aceasta putea fi returnata companiei Apple si inlocuita cu una noua, gratuit, atata timp cat device-ul beneficia inca de garantia de la producator.
Garantia dureaza un an de la momentul achizitionarii si poate fi extinsa pana la 2 ani, prin AppleCare. Serviciul de inlocuire al bateriilor si preturile aferente, nu au fost facute publice pana in ziua in care produsul a fost lansat si este similar cu modul in care Apple inlocuieste bateriile de pe iPod.
Incepand din Iulie 2007, kituri de inlocuire ale bateriilor de la producatori third-party, au devenit disponibile la preturi ceva mai mici, decat cele practicate in programul de inlocuire al Apple.
Aceste kituri includ de asemenea si o mica surubelnita precum si o foaie cu instructiuni de instalare. Incepand cu iPhone 3GS, Apple a introdus o noua baterie prevazuta cu un conector, aceasta fiind mult mai usor de inlocuit.
Din 2003, Apple a dezvaluit dezvoltarea unui nou tip de baterie pentru iPhone, ce foloseste date de localizare in combinatie cu date despre obiceiurile utilizatorilor, pentru a modera setarile de folosire a energiei disponibile, in modul corespunzator.
Apple lucreaza la un sistem de power-management ce va fi capabil sa estimeze distanta sau timpul in care un utilizator va fi departe de orice sursa de putere (de incarcare) si va modifica in consecinta folosirea energiei.
De asemenea, in plus fata de aceasta capabilitate, Apple vor introduce si o capabilitate de detectie (functie de detectie) ce va putea ajusta ratele de incarcare pentru a se potrivi cat mai bine sursei de putere folosite de catre utilizator.
Toate aceste tehnologii, unele deja aparute iar altele inca in dezvoltare, vor imbunatati considerabil modurile de functionare pentru bateriile produse de Apple si probabil ca se vor bucura de tot mai putine critici din partea utilizatorilor sau a specialistilor care le analizeaza. Pentru cele mai bune huse iPhone, va invitam sa vizualizati site-ul Accesoriigsm.ro.