In viata de zi cu zi, oamenii se pot confrunta cu tot felul de probleme care pot avea consecinte negative pentru dantura lor. Unele persoane isi pot pierde unul sau mai multi dinti datorita unei igiene orale precare.
Exista de-asemenea situatii in care oamenii pot ramane fara dinti in gura dupa ce au avut parte de un accident. Exista sportivi care atunci cand se antreneaza (in mod special cei care practica sporturi de contact), uita sa isi puna protezele de protectie, iar in urma unei lovituri primite in gura, raman fara dinti.
Ei bine, exista multe motive pentru care oamenii se pot confrunta cu probleme precum lipsa dintilor, dar din fericire exista si solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa, iar una dintrea acestea parta numele de implant dentar.
Mai multe detalii despre inlocuirea dintilor cu implanturi dentare puteti descoperi in continuare.
Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt radacinile dintilor inlocuitori. Implanturile ofera o baza puternica pentru dintii de inlocuire fixati (permanenti) sau detasabili, care sunt facuti pentru a se potrivi cu dintii naturali.
Care sunt avantajele implanturilor dentare?
Exista multe avantaje pentru implanturile dentare, iar cateva dintre acestea aveti ocazia sa descoperiti in randurile urmatoare.
1. Aspect imbunatatit.
Implanturile dentare arata la fel ca dintii dvs. naturali, si se simt ca dintii naturali. Si pentru ca sunt concepute pentru a fuziona cu osul, acestea devin permanente.
2. Vorbirea imbunatatita.
Atunci cand optati pentru proteze dentare, este posibil sa aveti unele probleme chiar si in ceea ce priveste vorbitul. S-ar putea sa nu pronuntati clar diferite cuvinte.
Este posibil ca persoanele cu care purtati un dialog, sa se chinuie sa va inteleaga. Implanturile dentare va permit sa vorbiti fara a va face griji ca dintii ar putea aluneca, la fel ca protezele.
3. Confort imbunatatit.
Deoarece devin o parte din dvs., implanturile elimina disconfortul protezelor amovibile. Deci, nu va trebui sa va faceti griji ca implanturile nu vor fi confortabile sau va vor crea probleme. Practic, implanturile se comporta la fel ca dintii dvs. naturali.
4. Mancati mai usor.
Proteza dentara poate aluneca, fapt care va poate ingreuna mestecarea. Implanturile dentare functioneaza ca si propriii dvs. dinti, permitandu-va sa mancati alimentele preferate cu incredere, fara a simti senzatie de disconfort sau durere. Implanturile dentare sunt fixe, la fel ca dintii naturali, deci nu au unde sa alunece, asa ca este logic ca puteti manca mai usor cand aveti implanturi dentare.
5. Imbunatatirea respectului de sine.
Implanturile dentare va pot oferi inapoi zambetul si va pot ajuta sa va simtiti mai bine in pielea dvs. Nu putine sunt acele persoane care evita sa mai zambeasca in public, sau evita chiar sa vorbeasca pentru ca persoanele din jur sa nu observe ca se confrunta cu lipsa dintilor.
Ei bine, atunci cand optati pentru inlocuirea vechilor dinti rupti, sau a dintilor lipsa cu implanturi dentare, va recastigati respectul de sine.
6. Imbunatatirea sanatatii orale.
Implanturile dentare nu necesita reducerea celorlalti dinti, asa cum face o punte sustinuta de dinti. Deoarece dintii din apropiere nu sunt alterati pentru a sprijini implantul, mai multi dinti sunt lasati intacti, imbunatatind sanatatea orala pe termen lung. Implanturile individuale permit de asemenea, un acces mai usor intre dinti, imbunatatind igiena orala.
7. Durabilitate.
Implanturile sunt foarte durabile si vor avea o durata de viata de multi ani. De precizat este faptul ca multe implanturi dureaza o viata intreaga, daca sunt ingrijite corespunzator.
8. Comoditate.
Implanturile dentare elimina inconvenientul jenant care poate fi provocat de exemplu de indepartarea protezelor. Cand optati pentru implanturi, reamintim faptul ca acestea se simt la fel ca dintii dvs. naturali, deci le veti simti mult mai comod.
Cat de reusite au implanturile dentare?
Ratele de succes ale implanturilor dentare variaza, in functie de locul in care sunt plasate implanturile, in cele mai multe cazuri au o rata de succes de pana la 98%. Daca puneti pret pe igiena orala si ingrijirea dintilor, implanturile dentare pot dura toata viata.
Cine poate obtine implanturi dentare?
In cele mai multe cazuri, oricine este suficient de sanatos pentru a suferi o extractie dentara de rutina sau o interventie chirurgicala orala poate fi considerat un bun pacient pentru un implant dentar. Pacientii trebuie sa aiba gingii sanatoase si oase suficiente pentru a tine implantul.
De asemenea, acestia trebuie sa se dedice unei igiene orale bune, si unor vizite la cabinetul de stomatologie regulat. Fumatorii impatimiti, persoanele care sufera de afectiuni cronice necontrolate cum ar fi diabetul sau bolile de inima, sau pacientii care au avut radioterapie la nivelul capului / gatului, trebuie sa fie evaluati individual. Daca aveti in vedere sa optati pentru un implant sau mai multe implanturi, discutati cu medicul stomatolog pentru a vedea daca sunt potrivite pentru dumneavoastra.
Cat de dureroase sunt implanturile dentare?
Majoritatea persoanelor care au primit implanturi dentare spun ca simt o mica senzatie de disconfort, la fel ca in cazul unei extractii. Acum cu produsele folosite pentru anestezie, care sunt de calitate premium, nu se mai simte durere.
Anestezia locala poate fi utilizata in timpul procedurii, iar majoritatea pacientilor raporteaza ca daca au simtit o senzatie mai puternica de disconfort, le-a fost administrat anestezic, astfel incat sa nu mai simta acea senzatie neplacuta.
Ingrijirea implanturilor dentare
Implanturile dentare necesita aceeasi grija ca si dintii reali, inclusiv periajul, utilizarea atei dentare, clatirea cu o apa de gura antibacteriana si controale dentare regulate.