Una dintre modalitatile preferate de petrecere a timpului liber atat pentru copii cat si pentru adulti, consta in gaming. De la cei mici si pana la cei mari, o multime de persoane aleg sa isi petreaca timpul liber astfel.
Datorita faptului ca gamingul este un fenomen care ia o amploare din ce in ce mai mare, si datorita jocurilor video care fabuloase ale zilelor noastre, cercetatorii au efectuat mai multe cercetari in ceea ce priveste gamingul. Va prezentam in cele ce urmeaza, cateva dintre concluziile acestora.
1. Jocurile video ar putea ajuta oamenii sa depaseasca dislexia
Unele cercetari indica dificultatile de atentie ca fiind o componenta cheie a dislexiei. Un studiu a aratat ca dislexicii si-au imbunatatit intelegerea lecturii in urma sesiunilor de jocuri cu actiune intensa. Motivul cred cercetatorii, este ca jocurile au medii in continua schimbare care necesita o concentrare intensa.
2. Jocurile video te pot ajuta sa fii un lider mai bun
Deoarece anumite genuri de jocuri recompenseaza si incurajeaza trasaturile de lider, cercetatorii au observat ca gamerii care petrec multe ore in fata calculatorului, jucandu-se jocuri de acest gen, pot afisa o motivatie in obiectivele lor de cariera din lumea reala.
3. Jocurile video va pot oferi beneficii pentru vedere
Va mai amintiti de perioada copilariei, cand parintii va spuneau sa nu va asezati prea aproape de televizor? Ei bine, oamenii de stiinta nu au sustinut niciodata ca acest lucru va poate afecta vederea.
In schimb, oamenii de stiinta descopera ca jocurile cu moderatie va pot imbunatati vederea. Intr-un studiu, 10 saptamani de joc au fost asociate cu o capacitate mai mare de a discerne intre diferite nuante de gri.
4. Siguranta
Intr-o lume in care pericolul ne pandeste la orice pas, este cat se poate de firesc ca fiecare parinte sa isi doreasca sa isi stie copilul in siguranta. In aceste conditii, decat sa-si lase copiii nesupravegheati pe afara si sa se intample cine stie ce nenorocire, parintii sunt multumiti de faptul ca le pot oferi celor mici posibilitatea de a se juca pe calculator.
Acestea sunt asadar, cateva beneficii importante ale gamingului, insa cu siguranta lista beneficiilor este mult mai cuprinzatoare. Pentru ca atat copiii cat si adultii sa se poata bucura de beneficiile jocurilor video, au nevoie de echipament (calculator, laptop sau consola), o buna conexiune la internet si mobilier pentru gaming. Aici includem si biroul, dar si un scaun pentru gaming, cum puteti descoperi pe https://topscaune.ro/scaune-gaming/.
In ceea ce priveste scaunul pentru gaming, acesta este deosebit de important sa fie cat mai confortabil, in conditiile in care utilizatorul, fie el adult sau copil, petrece cateva ore in fata calculatorului.
Exista diferite tipuri de scaune pentru gaming, iar fiecare isi va alege scaunul in functie de jocurile pe care le joaca. De exemplu, exista categoria scaunelor pentru PC, acest tip de scaun fiind considerat “fratele mai mic” al scaunului de birou ergonomic.
Un asemenea scaun are insa dotari suplimentare in comparatie cu scaunul de birou, iar din acest motiv, se bucura de o popularitate atat de mare in randul gamerilor.
Exista de-asemenea scaune pentru gaming de tip balansoar. Acestea sunt ideale pentru persoanele care se joaca pe consola. Acest tip de scaune gaming sunt pozitionate la inaltimea la care de obicei sunt asezate ecranele mari ale TV-urilor. Scaunele de acest tip se aseaza direct pe podea, fara a fi sustinute de vreun postament sau roti de sprijin.
Exista apoi scaune pentru simulatoare, care sunt destinate in mare parte celor care joaca jocuri de curse auto; exista de-asemenea scaune de gaming cu piedestal sau scaune sac (acestea sunt cele mai ieftine).