Daca vrei sa petreci un weekend absolut superb in natura, intr-un loc cat mai linistit unde padurile sunt intinse si aerul curat, iti recomandam sa optezi pentru cazare Slanic Moldova. Statiunea Slanic Moldova din Bacau este recunoscuta si datorita izvoarelor cu ape minerale, care au calitate premiate la nivel international. Imediat ce ajungi in statiune te vor cuceri cladirile interbelice.
Cazinoul este amplasat in parcul central si domina parcul prin dimensiuni, dar si prin arhitectura. Nu este de mrare ca in Slanic Moldova a fost locul preferat pentru vacantele lui I.L. Caragiale.
Parcul central este o oaza de verdeata pe care o vei aprecia cu siguranta inca de la primul contact. Aleile ornate cu flori si brazi sau fantani arteziene sunt perfecte pentru o promenada iar parcul central este impreuna cu Cazinoul o mostenire din perioada interbelica. Pe alocuri se pot vedea si panouri informative cu trasee montane pe care poti sa le parcurgi, cu faina din zona si cu izvoarele sau beneficiile lor.
Parcul este foarte linistit si curat. In centru poate fi gasit un foisor unde vara se organizeaza concerte folk. La intrarea principala din parc, spre Nicolae Balcescu exista si un ecran pe care ruleaza imaginile din statiune iar in partea de jos sunt puse ghivece de flori in forma datei din calendar. De asemenea, in parc poate fi vizitata si bisericuta, dar si zona special amenajata pentru copii. Acest parc este modern si foarte bine ingrijit si poti alege sa vizitezi zona dupa lasarea serii, in lumina placuta a felinarelor.
Traseul de 300 de trepte este de asemenea o atractie turistica importanta. traseul este marcat de triunghiul alb si rosu si incepe de la izvorul Sf. Spiridon, un izvor care face trecerea de la parc spre zona izvoarelor. Ulterior va trebui sa treci un pod si vei vedea treptele care apar dintre copaci. Cand incepi sa urci vei simti cum totul devine mai linistit si aerul este tot mai puternic.
Initial au fost 300 de trepte, dar in prezent au ramas doar 160 de trepte. Traseul este cel care te poarta prin padure pana in zona de camping. Dupa ce parcurgi treptele trebuie sa mai urci inca doua dealuri si vei ajunge in zona de platou, unde poti sa stai sa faci poze. Dupa ce treci si de aceasta portiune dreapta va incepe coborarea efectiva spre camping.
Trebuie sa te prevenim, aceasta coborare este abrupta dar nu prezinta pericole. Traseul dureaza undeva intre 2 si pana la 4 ore, fiind influentat de conditia fizica a fiecarei persoane.
Traseul spre panorama Slanicului este scurt si relaxant. Ai nevoie de 20 de minute pentru a ajunge in varf unde vei vedea toata statiunea. Punctul acesta de belvedere este linistit, dar in zilele de vara turistii se inghesuie sa stea la unica masuta existenta aici.
Poti vizita Slanic Moldova atat vara cat si iarna, pentru ca in fiecare anotimp vei avea cu siguranta ceva de vazut si admirat aici, iar gazdele sunt mereu primitoare.