In Romania exista foarte multe persoane care se confrunta cu probleme financiare in viata de zi cu zi cu lipsa banilor, iar din acest motiv cauta mereu cele mai eficiente solutii pentru a se imprumuta, si pentru a-si rezolva problemele.
Cel mai des, persoanele care au nevoie de bani, aleg sa treaca pragul caselor de amanet, pentru a obtine un imprumut. O casa de amanet este dispusa mereu sa acorde imprumuturi celor care au cel putin 18 ani impliniti, si care gireaza cu un bun, cum ar fi de exemplu o bijuterie, altii opteaza pentru amanet telefoane mobile, in functie de bunurile pe care isi permit sa le amaneteze.
Odata cu trecerea anilor, in Romania si-au facut aparitia pe piata din ce in ce mai multe astfel de case de amanet, insa nu toata lumea are incredere in serviciile lor. In continuare veti putea descoperi ceea ce cred oamenii din Romania in ceea ce priveste casele de amanet.
1. Casele de amanet nu evalueaza bunurile la valoarea reala
Foarte multe persoane sunt de parere ca fiecare casa de amanet incearca sa isi pacaleasca clientii, si ca nu evalueaza bunurile la valoarea reala a acestora.
Ei bine, casele de amanet au personal calificat, care evalueaza corect valoarea bunurilor, insa fiecare casa de amanet ofera un anumit procent din valoarea acestora. De exemplu, atunci cand un bun care urmeaza sa fie amanetat se afla in cele mai bune conditii, casa de amanet poate oferi in jur de 75%-80% din valoarea produsului.
Atunci cand insa bunurile care urmeaza sa fie amanetate nu se prezinta in cele mai bune conditii, este firesc sa nu fie evaluate la acelasi pret. Imaginati-va un smartphone care urmeaza sa fie amanetat, si care are ecranul spart, care nu are cutia si accesoriile, in mod evident va fi evaluat la un pret mult mai mic in comparatie cu un smartphone similar, dar care are cutia si accesoriile, si care se afla in conditii perfecte, fara zgarieturi, etc.
2. Casele de amanet accepta doar bijuterii
Aceasta este o alta afirmatie pe care oamenii o fac in necunostinta de cauza in ceea ce priveste casele de amanet. In clipa de fata, fiecare casa de amanet primeste drept garantii din partea clientilor, diferite obiecte de valoare.
Acum, oamenii isi pot amaneta telefoanele, aparatura electronica, aparatura electrocasnica, instrumentele muzicale si chiar autoturismele.
3. Bunurile amanetate nu se mai pot recupera
Aceasta este o alta informatie falsa. Cu siguranta, contractele de amanet sunt in asa fel facute, incat clientii sa isi poata achita datoriile la timp, si sa isi poata recupera bunurile.
Chiar si cei care nu isi platesc datoria la timp, mai beneficiaza de o perioada din gratie, in care vor plati doar comision, pentru a nu-si pierde bunurile. In caz contrar, daca trece si perioada de gratie iar datoria nu este achitata, atunci intr-adevar, bunurile amanetate devin proprietatea casei de amanet.
Asadar, casele de amanet evalueaza corect bunurile, primesc diferite garantii din partea clientilor si le ofera acestora posibilitatea de a-si recupera bunurile.