Ingrediente:
- 500g aluat de cataif (sau taietei fini sub forma de bobine),
- 500g nuci macinate,
- 3 lingurite scortisoara,
- 3 linguri pesmet,
- 150g unt.
Pentru sirop:
- 1kg zahar,
- 500ml apa,
- 100g zahar vanilat,
- zeama de la 2 lamai.
Mod de preparare:
Nucile macinate se amesteca bine cu scortisoara si pesmetul. Se unge o tava cu unt, se ia putin din aluatul de cataif, se intinde si se pune 1 lingura de nuci. Se infasoara sub forma de rulou si se pune in tava. Daca se lucreaza cu bobine de taietei, se pune nuca in mijlocul bobinei. Pe fiecare rulou se pune o lingurita de unt. Se tine tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumenesc frumos rulourile. Se scoate tava si se lasa cataiful la racit in tava. Intr-o cratita se pun la fiert ingredientele pentru sirop. Se fierbe siropul 5 minute si apoi se toarna in tava peste rulourile racite.
Observatie: Cataiful se poate prepara si cu migdale in loc de nuci sau cu un amestec de nuci si alune.