Orice business local are nevoie de o prezenta online, deoarece asa vei obtine un numar mai mare de clienti. Totusi, paginile pe retelele sociale nu sunt intotdeauna eficiente.
Desi acestea permit construirea unei audiente, ai nevoie in continuare de un website pentru a obtine leaduri. Pe langa faptul ca detii 100% control asupra lui, iti poti prezenta compania si viziunea intr-un mod mai clar. In plus, investitia intr-un plan de gazduire domeniu nu trebuie sa fie una mare. Iata care sunt cheltuielile tale!
Domeniul
Domeniul este adresa oficiala, pe care utilizatorii o vor tasta in browser. Numele ales pentru acesta trebuie sa fie unul atractiv si care sa aiba legatura cu industria in care te afli. Daca n-ai lansat inca afacerea, incearca sa utilizezi o combinatie de cuvinte sau prescurtari.
O alta idee este sa intri pe un generator automat si sa te inspiri de acolo. Pe langa denumire, extensia este la fel de importanta. Afacerile care se adreseaza publicului din Romania au nevoie de un domeniu .ro, deoarece asa se ajunge mai rapid la cei din aceeasi zona.
Costurile acestuia sunt de aproximativ 12€/an pe orice server de gazduire domeniu. Daca vrei o denumire mai specifica, cum ar fi .club sau .restaurant, pretul va creste. Denumirile .com se adreseaza publicului international si nu sunt create cu o functie specifica, ceea ce ofera un grad mare de flexibilitate.
Gazduirea web
O adresa web nu poate functiona fara un pachet de hosting, deoarece trebuie sa existe un computer fizic care sa sustina toate fisierele. In functie de categoria acestuia, costurile sunt diferite.
Avand in vedere faptul ca este vorba de un business local si nu vei atrage un volum imens de trafic, este posibil sa nu ai nevoie de un pachet de servere VPS sau dedicate. De aceea, cel mai bine ar fi sa te orientezi spre gazduirea partajata.
Pretul acesteia este in jur de 1 €/luna si poate varia in functie de cantitatea de resurse ce-ti doresti sa fie alocata. Unele CMS-uri, cum ar fi WordPress, necesita resurse specifice.
Tema si pluginurile
Afacerile locale dintr-un server de gazduire domeniu nu au nevoie de un buget mare pentru design, deoarece sunt necesare doar cateva pagini. Acestea pot fi realizate gratuit cu ajutorul unei teme sau prin intermediul unui website builder.
Indiferent de preferinte, asigura-te ca detii un logo profesional. Instaleaza apoi plugin-urile pentru sectiunea de contact si butoanele de social share. Alte servicii necesare ar putea fi crearea de continut, ceea ce inseamna ca vei mai angaja un copywriter care sa creeze texte ce atrag atentia si sunt optimizate SEO.
Daca iti doresti sa lansezi si un blog personal, bugetul tau trebuie sa fie mai mare.
De unde sa cumperi un plan de gazduire domeniu profesional?
Daca vrei un website rapid si sigur, ai nevoie de un hosting de calitate. Prin urmare, este important sa verifici reputatia companiei si sa te asiguri ca dispui de suficiente servicii pentru o utilizare adecvata.
Alege un pachet de gazduire domeniu de la un furnizor stabil pentru a beneficia de protectie DDoS, certificat SSL si backup automat.