Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 castravete,
- 4 rosii,
- 1 ceapa rosie,
- 1 lingura suc de lamaie,
- sare,
- piper,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri faina,
- 8 linguri pesmet,
- 2 oua,
- 8 felii groase de cascaval,
- 2 linguri unt.
Mod de preparare:
Se curata castravetele si rosiile si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca. Se introduce intr-un castron, alaturi de castraveti si rosii. Se amesteca sucule de lamaie cu sare si piper si ulei; se toarna in castron si se amesteca cu legumele. Faina si pesmetul s aseaza pe cate o farfurie. Ouale se bat intr-o farfurie adanca si se pipereaza. Se curata coaja de la cascaval si feliile se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Feliile de cascaval bine invelite, se pun la prajit in unt incins si se lasa 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu. Se aranjeaza pe farfurii preincalzite, cu salsa si eventual cu salata verde.