Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
- 1kg frisca lichida,
- 500g ciocolata menaj sau ciocolata amaruie (fara umplutura),
- 6 albusuri,
- 300g zahar pudra,
- 1 lingurita esenta de rom,
- 50ml coniac,
- o folie de plastic,
- cacao pentru pudrat.
Mod de preparare:
Jumatatea din cantitatea de frisca bate-o spuma cu ajutorul mixerului. Topeste ciocolata intr-un castron pe baie de aburi. Amesteca zaharul cu 3 linguri cu apa intr-o cratita, aseaza cratita pe foc, amesteca cu ajutorul unei linguri pana se topeste zaharul. Aseaza albusurile intr-un vas si batele spuma. Aproape de final toarna zaharul fierbinte, putin cate putin, peste albusuri, in timp ce viteza mixerului este mare. Acum, amesteca frisca lichida cu frisca batuta, ciocolata topita, albusurile de oua, romul si coniacul. Aseaza folia de plastic pe fundul si marginile unei tavi de chec, pudreaza cu cacao si toarna compozitia de casata in ea. Acopera cu folie si introdu forma la congelator timp de 6-8 ore. Serveste cu un sos de ciocolata topita amestecata cu frisca lichida.