Ingrediente:
- 2 kg. de cartofi,
- 1 kg. carne de pasare,
- 100 gr. slanina afumata,
- 100 gr. ceapa,
- 150 ml ulei,
- 2 oua,
- 50 gr. orez,
- 50 gr. pasta de rosii,
- 50 gr. faina,
- 200 gr. smintina,
- piper,
- sare,
- verdeata.
Preparare:
Se aleg cartofi de aceeasi marime, se curata si se scoate o parte din miez. Se toaca foarte marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga orezul si dupa citeva minute se stinge cu supa de pasare. Se trece carnea prin masina de tocat impreuna cu slanina, se combina cu ceapa calita, apoi se pune orezul, verdeata, piperul, sarea si ouale. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si se umplu cartofii, se prajesc pe toate fetele, dupa care intr-un vas de Jena se da la cuptor cu putina grasime. Din uleiul ramas, faina, pasta de rosii si restul de supa, se pregateste un sos, se toarna peste cartofi si se lasa vasul la cuptor sa fiarba inabusit. Se serveste cu smantana.