Ingrediente (pentru 4 portii):
- 200g varza acra,
- 75g cascaval,
- 2 felii ananas (conserva),
- 8 felii salam,
- 1 lingurita chimen,
- 1 kg cartofi rosii,
- 2 cepe,
- 2 oua,
- sare,
- piper,
- 3 linguri faina,
- 200ml ulei.
Mod de preparare:
Varza se toaca, cascavalul se taie cuburi, ananasul se taie felii, iar salamul se taie fasii. Totul se amesteca si se condimenteaza cu chimen. Se curata cartofii, se spala si se rad mare. Se curata ceapa si se toaca. Se amesteca impreuna ouale, cartofii, sarea, piperul si faina. Cuptorul se incinge la 175ºC. Se incinge uleiul si se iau din acest amestec, pe rand, 8 chiftelute de cartofi care se prajesc timp de circa 5 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc. Se aseaza apoi pe o tava si se repartizeaza deasupra amestecul de varza. Se incalzesc circa 8 minute la cuptor. Se aranjeaza pe 4 farfurii incalzite in prealabil si se orneaza cu patrunjel si felii de castravete.