Ingrediente (pentru 5 portii):
- 10 cartofii albi de marime asemanatoare
- 200 g smantana grasa
- 50 g unt
- 150 g jambon
- 200 g cascaval afumat sau Emmentaler
- sare, piper
- 1 lingurita nucsoara
Cartofii se spala si se infasoara individual in staniol alimentar fara sa se curete de coaja. Se coc in cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute. Cand sunt gata, se scot din staniol si se lasa sa se raceasca. Se taie in jumatati pe lungime, se scobeste centrul cu o lingura lasand o margine cat jumatate de cm.
Se zdrobeste mijlocul cartofilor si se amesteca intr-un bol cu cascavalul ras, jambonul taiat cubulete si smantana. Se adauga condimentele si se omogenizeaza compozitia. Jumatatile de cartofi se umplu cu cate o lingura, doua din compozitie, se pune deasupra fiecaruia un pic de unt si se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 10 minute la 200 de grade.
Pofta buna!