Ingrediente:
- 750g cartofi rosii,
- 3 mere acrisoare,
- 2 linguri suc de lamaie,
- sare, piper,
- 2 lingurite cimbru tocat,
- 250ml smantana,
- 150g granza,
- 2 linguri unt.
Mod de preparare:
Se unge cu unt o forma de gratin. Se incinge cuptorul la 200grade. Se curata cartofii, se spala si se taie felii. Se curata merele, se taie sferturi si se scot cotoarele. Se taie sferturi si se scot cotoarele. Se taie pulpa felii si acestea se stropesc imediat cu suc de lamaie, pentru a nu oxida. Se aseaza in forma straturi alternative de felii de mere si de cartofi. Se presara pe fiecare strat sare, piper, cimbru. Se toarna deasupra smantana si felii de branza. Se repartizeaza untul in fulgi. Gratinul se coace cca. 45min. la cuptor. Se serveste fierbinte, garnisit cu cimbru proaspat. Poate constitui o garnitura delicioasa pentru pulpa de miel.