Ingrediente:
- 600-700 g cartofi,
- 100 ml lapte,
- 200 ml smintina,
- 30 g faina,
- 30 g unt,
- 50 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.
Mod de preparare:
Cartofii, curatati de coaja, taiatai in cuburi mai mari (3 cm), se pun in apa clocotita (cit sa-i cuprinda) putin sarata si se fierb circa 15 minute. Cind sint fierti, se scurg de apa si apoi se rastoarna intr-o cratita de 1 1/2 l care a fost unsa cu unt sau margarina. Faina se freaca cu laptele rece, adaugat cite putin, ca sa nu se formeze cocoloase; apoi, se adauga smintina, se amesteca bine si se desarta totul peste cartofi (nu se amesteca). Deasupra se presara brinza telemea rasa sau cascaval ras. Daca nu se pune telemea (care sareaza), se presara deasupra cca 1/2 lingurita cu sare fina. Se dau la cuptor cu 15 minute inainte de servire. Se servesc fierbinti, ca fel intii.