Ingrediente (4 portii):
- 1kg cartofi,
- ½ legatura de cimbru,
- 4 linguri de ulei,
- 1 plic de condimente,
- 2 legaturi de hasmatuchi,
- ½ castravete de salata,
- ½ legatura de ridichi,
- 400 g smantana,
- 150 g iaurt degresat,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Curatati cartofii, spalatii, taiati-i pe lung in bucati. Curatati cimbrul, lasati-l sa se scurga, rupeti cateva frunzulite si amestecati-le cu uleiul si condimentele. Ungeti cartofii cu amestecul de condimente, asezati-i intr-o tava in care ati pus hartie si coaceti-i la cuptor cca. 40 minute. Curatati hasmatuchi, lasati-l sa se scurga si tocati-l. Spalati castravetele si ridichile si taiati-le in fasii. Amestecati totul cu smantana si iaurtul si condimentati cu sare si piper. Turnati sosul peste cartofi si ornati cu hasmatuchi.