Ingrediente:
- o sfecla rosie de circa 500 g,
- 1 ramurica de rozmarin,
- 2 ramurele de cimbru,
- 2 linguri de untdelemn fin,
- 1 lingurita sare de mare,
- 2 bucati de telemea a 50 g fiecare,
- 40 ml otet rosu de vin,
- 80 ml untdelemn fin,
- sare,
- piper macinat,
- 1 lingura de nuci zdrobite in mojar.
Mod de preparare:
Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20 ml), se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste carpaccio. Deasupra se presara nucile zdrobite.