Ingrediente (pentru 4 portii):
- 450 de grame de carne de vita slaba taiata fisii de aproximativ 2,5 centimetri,
- 5 linguri de iaurt natural,
- o lingurita de radacina de ghimbir proaspata rasa,
- o lingurita de usturoi zdrobit,
- o lingurita de chili macinat,
- un virf de cutit de sofran,
- 2 lingurite de garam masala,
- o lingurita de sare,
- 2 nucsoare,
- o lingurita de seminte de chimen,
- 55 de grame de migdale macinate,
- o lingura de nuca de cocos rasa,
- o lingura de seminte de mac,
- o lingura de seminte de susan,
- o ceasca si un sfert de ulei vegetal,
- doua cepe medii taiate marunt,
- o ceasca si jumatate de apa,
- doi ardei iuti proaspeti,
- patrunjel taiat marunt.
Mod de preparare:
Se pune carnea de vita intr-un castron mare. Se amesteca cu iaurtul, ghimbirul, usturoiul, chili, sofranul, garam masala, sarea, nucsoarele si chimenul si se lasa deoparte. Se pun migdalele, nuca de cocos, macul si susanul intr-o tigaie si se lasa la foc mediu pina cind culoarea lor devine aurie, agitind de citeva ori tigaia. Acestea se transfera apoi in vasul robotului de bucatarie si se proceseaza pina cind sint macinate fin. Daca este necesar se poate adauga si o lingura de apa pentru a se combina mai bine. Se scoate din vasul robotului de bucatarie si se pune peste carne, apoi se amesteca bine. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajeste ceapa pina cind capata culoarea aurie. Se scoate apoi ceapa din cratita. Se pune in uleiul ramas carnea si se lasa pe foc, amestecind mereu, timp de 5 minute, apoi se adauga si ceapa prajita. Se mai lasa pe foc, amestecind mereu, aproximativ 5-7 minute. Se adauga apa, se acopera si se lasa la foc mic, amestecind din cind in cind timp de 25-30 de minute. Se adauga ardeiul iute si patrunjelul si se serveste.