Ingrediente:
1,5 kg carne de pui (trei piepti si doua copane), doua borcane cu ciuperci maruntite, o ceapa, 1/2 kg cascaval, 250 g smantana, ulei, faina, lapte, sare, vegeta si patrunjel.
Mai intai se fierbe carnea de pui, se curata de pe oase si se taie in bucati mai mari. Ceapa se curata si se taie marunt dupa care o prajim in ulei incins impreuna cu ciupercile deja pregatite. Intr-o tava de lut se aseaza prima data carnea de pui, ciupercile, putina vegeta si patrunjelul. Deasupra se rade cascavalul si se mai adauga si smantana. Inca o data repetam procedura. Separat, in ulei, se prajesc doua linguri de faina cu 2,5 dl lapte. Aceasta compozitie se adauga in tava pe deasupra. Se coace in jur de 40 de minute la 200 de grade Celsius. Cand scoatem tava din cuptor, trebuie sa se raceasca un pic si se glazureaza cu restul de smantana. Se serveste cu garnitura de cartofi sau salata de sezon.