Ingrediente:
- pentru 500 g de carne de berbec se iau 600 g cartofi,
- 2 morcovi,
- 1 patrunjel,
- 1 ceapa,
- 2 linguri bulion de rosii,
- 2 linguri unt sau untura,
- 1 lingura faina.
Mod de preparare:
Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Dupa 1 1/2 – 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adinca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper (sau o bucatica de ardei iute). Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ore.
Servire:
Mincarea se asaza pe un platou si se presara cu patrunjel verde sau marar, taiate marunt.