Ingrediente:
piept de curcan cu grasime cu tot, 2 capatini de usturoi, boia de ardei iute, sare, condimente, boia dulce, mate de curcan, curca.
Cu o zi inainte se spala foarte bine matele de curcan, intorcandu-se si pe dos, se freaca bine cu sare si ceapa si se lasa peste noapte la rece acoperite cu multa sare si ceapa tocata marunt. Se toaca in masina de tocat carnea si grasimea de curcan, se adauga usturoiul zdrobit si condimentele. Se umplu matele de curcan cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se agata in cosul de la vatra sa se scurga. Dupa 3-4 zile se pun la afumat. Dupa preferinta se pot consuma si proaspeti. Se pot face carnati in mate de curcan si din carne de oaie sau de porc, respectand modul de preparare mai sus mentionat. Foarte gustosi ne vor iesi carnatii daca ne vom inarma cu rabdare pentru a toca cu cutitul in bucati foarte mici carnea si recomand expres acest mod de preparare, pentru ca asa ii pregateau gospodinele macedonene pana nu de mult.
2 comments
Draga cipriane ,nu stiu ce sa spun dar ce-ai publicat tu nu se numesta reteta . reteta inseamna cantitati de baza ,timpi, operatiuni . Daca cineva iti dadea o asemenea reteta si te punea sa o prepari nu stiu ce-ai fi facut.Totul este la general,fara nici o precizare. Ce inseamna pt. tine condimente(sunt sute).Cate grame per kg.? Totul e o aiureala .Abtinete alta data sa postezi ceva de care habar n-ai.
Draga Vasile, este o reteta generala care se poate face in mai multe feluri. Este un ghid de preparare, si nu o reteta cu cantitati fixe si condimente anume. Fiecare are alte gusturi, unii pun anumite condimente, altii altele, iar altii deloc.
Cine stie sa faca carnati, nu are nevoie de retete fixe.
Comments are closed.