Exista multe tipuri de terapie de masaj, de la mesajul de relaxare suedez si pana la masaj sportiv, masaj thailandez, etc. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai populare tipuri de masaj. Iata asadar care sunt acestea, si de ce sunt ele utile.
Masaj tailandez
Un amestec unic de yoga asistata, intindere pasiva si miscari de masaj apasatoare, masajul thailandez este mai energizant decat alte forme de masaj. Este un pic ca yoga, fara a face treaba, deoarece terapeutul se misca si te intinde intr-o succesiune de posturi, de obicei pe un covoras pe podea.
Ca si shiatsu, masajul thailandez aliniaza energiile organismului. Terapeutul de masaj thailandez Bucuresti care isi desfasoara activitatea intr-un centru Spa cu concept unic, foloseste compresia ritmica de-a lungul liniilor de energie ale corpului pentru a reduce stresul si a imbunatati flexibilitatea si gama de miscare. Se realizeaza complet imbracat.
Acest tip de masaj thailandez de la Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, poate reduce spasticitatea musculara si durerile de spate si s-a dovedit a fi util in tratarea problemelor de echilibru si a simptomelor migrenei.
Masajul Shiatsu
O forma de masaj japoneza, shiatsu implica presiune localizata folosind degetele terapeutului (sau uneori mainile si coatele), aplicate intr-o secventa ritmica de-a lungul corpului. Fiecare punct este mentinut timp de aproximativ doua-opt secunde.
Cu radacini in medicina traditionala chineza, shiatsu este de a stimula punctele de acupresiune ale corpului pentru a imbunatati fluxul de energie si a ajuta la redobandirea echilibrului.
Deoarece nu se foloseste ulei sau lotiune, purtati haine libere. Shiatsu se face in mod normal pe un covoras pe podea sau pe o masa joasa de masaj si este adesea folosit pentru a reduce stresul si pentru a proteja impotriva problemelor de sanatate legate de stres. De asemenea, se crede eficient pentru tratarea unor afectiuni cum ar fi artrita, insomnia, durerile de spate si gat, sciatica si chiar probleme ale sinusului. Shiatsu poate ajuta la cresterea energiei, la promovarea recuperarii in urma ranilor si la stimularea sistemului digestiv.
Masaj profund tesut
Masajul tisular profund este un masaj terapeutic concentrat care vizeaza nodurile musculare (cunoscute si sub denumirea de „aderente”) si zonele problematice specifice din straturile adanci ale muschilor si tesutului conjunctiv. Utilizand miscari lente sau frictiuni la nivelul muschiului, terapeutul abordeaza muschii stransi sau dureri cronice, tulpina repetitiva, probleme posturale sau leziuni.
Desi este adevarat ca presiunea tesutului profund este, in general, mai intensa decat cea a unui masaj suedez, nu ar trebui sa fie dureros pentru a fi eficient. Daca intampinati durere, anuntati imediat terapeutul dumneavoastra de masaj.
Acest tip de masaj este deosebit de benefic pentru persoanele cu dureri cronice sau leziuni persistente care provoaca mobilitate limitata. Este eficient in tratarea leziunilor de stres repetitiv, si poate fi de ajutor in reducerea simptomelor artrozei.
Masaj de aromaterapie
Un masaj de aromaterapie este un masaj suedez cu uleiuri vegetale parfumate (cunoscute sub denumirea de uleiuri esentiale ) adaugate la uleiul de masaj . Extras din flori si din alte parti ale plantelor, uleiurile esentiale ofera un miros placut si se crede ca au proprietati vindecatoare. Lavanda si trandafirul, de exemplu, sunt cunoscute pentru a promova relaxarea. Desi uleiurile pot fi selectate pentru a raspunde nevoilor specifice, terapeutul foloseste de obicei uleiuri amestecate in prealabil pentru relaxare, energizare sau ridicare.
Efectele calmante ale masajului de aromaterapie pot beneficia de o varietate de afectiuni, inclusiv dureri de cap, insomnie, anumite tulburari digestive, dureri de spate si chiar simptome premenstruale.
Inainte de a primi un masaj de aromaterapie, asigurati-va ca nu sunteti alergic la niciuna dintre plantele utilizate in uleiuri, deoarece acestea pot provoca o reactie pe piele.
Masaj sportiv
Proiectat pentru a preveni si trata tratamentul ranilor, pentru a imbunatati flexibilitatea si pentru a spori performanta atletica, masajul sportiv poate fi folosit de sportivi de toate abilitatile pentru a se pregati sau recupera de la evenimente sportive sau sportive. Chiar daca nu sunteti sportiv, masajul sportiv poate ajuta durerea musculara sau o gama limitata de miscare.
Ideea din spatele masajului sportiv este de a manipula tesuturile moi ale corpului si de a se concentra pe anumite grupuri de muschi in functie de sportul pe care il practica sportivul. Acest tip de masaj poate ajuta la cresterea fluxului de sange, o gama crescuta de miscare si o flexibilitate crescuta.
In masajul sport, loviturile sunt in general mai rapide decat pentru un masaj tipic suedez. Terapeutul poate include de asemenea compresia, terapia cu punct de presiune, frecarea si mobilizarea articulatiilor.
Reflexoterapie
Vrei sa ai picioarele lucrate? Terapeutul foloseste presiunea degetelor si tehnici precum framantarea si frecarea pentru a promova relaxarea si vindecarea in organism. Reflexologia se bazeaza pe „zone reflexe” de pe maini si picioare, a caror energie se crede a fi conectata la organe si alte parti ale corpului. Prin aplicarea presiunii asupra punctelor reflexe, reflexologul iti poate echilibra sistemul nervos si stimuleaza endorfinele, raspunsul natural al placerii organismului, ceea ce reduce stresul si disconfortul.
Reflexologia dateaza din civilizatiile antice, dar a fost rafinata de fizioterapeutul american Eunice Ingram in anii ’30. Aceasta poate fi o terapie profund relaxanta, mai ales daca stai toata ziua sau ai picioarele obosite si dureroase. Iti indepartezi pantofii si sosetele, dar altfel ramai imbracati.