In perioadele de modernizare a mass-media, multi oameni se intreaba daca un sistem home cinema poate fi un beneficiu in locuinta acestora. Practic nimeni nu este impotriva ascultarii muzicii sau vizionarii unui film printr-un sistem home cinema. Un sistem home cinema are foarte multe avantaje.
Desigur, comoditatea si spatiul economisit sunt in prim plan, deoarece fiind de dimensiuni mai mici, ofera spatiu pentru alte obiecte de decor sau orice isi doreste proprietarul casei sa achizitioneze in timp. Un sistem de sunet pentru sistemul home cinema arata bine, bineinteles, deoarece difuzoarele cu subwoofere suplimentare in combinatie cu un televizor cu ecran plat de 42 inch sunt un aspect atragator.
Muzica poate fi redata in aproape toate formatele si poate fi redata chiar optic pe dispozitiv. Aceasta optiune este deosebit de utila pentru inregistrari de concerte si DVD-uri live si ofera gratuit experienta concertului.
Daca se doreste sa se actualizeze televizorul la un sistem home theater,exista doua optiuni. Fie exista posibilitatea echiparii sistemului cu dispozitive individuale de inalta calitate, fie utilizarea unui sistem complet. Un sistem home cinema finit ofera mai multe avantaje.
Ca de exemplu un sistem home cinema LifeStyle 650, unde componentele individuale sunt perfect coordonate intre ele, sistemul este configurat rapid si este solutia mai ieftina. Sistemul home cinema LifeStyle 650, are un sunet dinamic surround din cinci boxe premium Omni Jewel, adaptat incaperii pentru performante de inalta calitate si multe alte avantaje.
Cu sistemele home cinema, este de ales intre sunetul surround real si artificial. Seturile de cutii virtuale 2.1 sau barele de sunet populare in prezent creeaza sunetul surround artificial. Aceste sisteme sunt mult mai compacte si mai usor de instalat intr-o camera mica. Cu toate acestea, se poate imita doar sunetul surround.
Uneori convertesc sunetul in consecinta. Uneori profita de faptul ca peretii reflecta undele sonore. Sistemele multicanal Real 5.1 sunt formate din cinci pana la sapte difuzoare si un subwoofer pentru bas.
Daca sunetul 2.1 este suficient la inceput, un sistem home cinema extensibil este o alegere buna. Se pot conecta difuzoare suplimentare aici in orice moment. Sistemele Blu-Ray ofera de obicei toate formatele audio disponibile la inalta rezolutie.
Sistemele home cinema ar trebui sa aiba suficiente interfete pentru a putea conecta receptoare TV, hard disk-uri, stick-uri USB, camere digitale sau console de jocuri, pe langa televizor. Prin urmare, dispozitivul trebuie sa fie echipat cu sloturi USB, un cititor de card SD, LAN sau WLAN si Bluetooth. Sistemul home cinema poate fi integrat in reteaua de calculatoare folosind WLAN.
In functie de model, se pot transmite filme la televizor direct de pe computer sau de pe Internet. Este, de asemenea, un avantaj daca sistemul este proiectat pentru fiecare codex obisnuit, cum ar fi JPEG, DivX sau MP3. In mod ideal, sistemul are o iesire HDMI cu un canal de returnare audio incorporat.
Dispozitivele corespunzatoare sunt marcate cu abrevierea ARC. ARC inseamna ca sistemul home cinema poate prelua semnalul audio al unui televizor direct prin cablul HDMI. Atunci nu este necesar un cablu audio suplimentar.