Pestele trebuie sa fie prezent in mesele saptamanale, combinate cu legume si cereale. Datorita proprietatilor sale nutritionale, este un aliment fundamental in alimente.
Pestele este un aliment de origine animala care are proteine, vitamine si minerale. In plus, este o sursa importanta de acizi grasi benefici pentru sanatate, cum ar fi Omega 3. Mai multe studii sustin beneficiile consumului de peste si se recomanda includerea acestuia in dieta de cel putin 2 sau 3 ori pe saptamana.
Consumul de peste gras este legat de prevenirea bolilor cardiovasculare, deoareceacizii grasi reduc colesterolul LDL si intarzie acumularea de grasimi in artere.
Peste: parte a unei diete sanatoase
In piramida alimentatiei sanatoase oferite de nutritionisti, pestele este prezent, fara indoiala. Este considerat un aliment de baza pentru dezvoltarea copiilor si pentru contributia nutrientilor la toate varstele. Este recomandabil sa consumati intre doua si patru portii de peste pe saptamana, alternand intre slaba (alba) si grasa (albastra).
Cu toate acestea, Agentia spaniola pentru consum si siguranta alimentara (AECOSAN) avertizeaza cu privirela riscul de consum al unor specii din cauza continutului ridicat de mercur. Mai exact, acest avertisment se refera la pestii mari si descurajeaza consumul acestora sau il limiteaza, dupa caz, in special la femeile insarcinate si la copii.
Pestele este o hrana nutritiva, delicioasa si sanatoasa. Consumul sau este preferat fata de cel al carnii rosii. Are un continut ridicat deproteine si ofera toti aminoacizii de care organismul are nevoie. Mentine tesuturile, organele si sistemul de aparare in stare perfecta.
In plus, ne ofera grasimi sanatoase pentru inima, asa-numitul Omega 3, care reduc colesterolul rau si trigliceridele, scad tensiunea arteriala si imbunatatesc dezvoltarea neurologica. La randul sau, aportul caloric al pestilor este scazut, deoarece nu are mai mult de 5% grasime, care sunt, de asemenea, de tip nesaturat.
Trebuie remarcat faptul ca exista dovezi stiintifice, deoarece aportul obisnuit de acizi grasi omega 3 este capabil sa reduca incidenta patologiilor cardiovasculare, astfel incat acestea sunt considerate foarte sanatoase.
Are o cantitate mare de minerale si oligoelemente (zinc, magneziu, fosfor, cupru, iod, calciu, potasiu etc.), are vitaminele A, B6, B12, D si E, care contribuie la crestere. Si daca nu ar fisuficient, pestele este usor digerabil, poate fi metabolizat mai bine decat carnea rosie. Dorada proaspata este pestele ideal pentru o masa hipocalorica dar nutritiva.
Recomandari
Pentru a ne putea aduce toate beneficiile sale, este necesar sa consumam peste luand in considerare:
- Persoanele cu varsta peste 15 ani (cu exceptia femeilor insarcinate): De doua pana la patru ori pe saptamana, combinati peste albastru si alb. Reduceti aportul de pradatori mari (peste-spada, somon, stiuca, marlin).
- Femeile insarcinate, sugarii si copiii (pana la 15 ani): Mananca peste cel mult de doua ori pe saptamana. Limitati tonul la o data pe saptamana si la o portie mica (pana la 100 de grame) pentru pradatorii mari. Daca se face acest lucru, nu mancati mai mult peste pana in saptamana urmatoare.
Beneficiile consumului de peste
O dieta echilibrata si sanatoasa va oferi efecte pozitive asupra sanatatii, de aceea nu exista nici o indoiala. Pestele trebuie sa fie prezent in mesele saptamanale, combinate cu legume si cereale. Datorita proprietatilor sale nutritionale, este un aliment fundamental in dieta noastra.
Avantajele fructelor de mare
Multe feluri de mancare din peste pot fi facute in 15 minute sau mai putin. Nu sunteti sigur cum sa pregatiti fructele de mare? Nu va faceti griji. Cel mai bun mod de a spune daca un peste este gata este testandu-l cu o furculita. Introduceti furculita in unghi, in punctul cel mai gros si rasuciti usor.
Pestele se va desprinde usor cand este gata si isi va pierde aspectul translucid sau crud. De asemenea, puteti gati pestele la o temperatura interna de 140 ° pana la 145 ° F.
Pestele este versatil si vine sub mai multe forme! Fie ca sunt proaspete, conservate sau congelate, exista multe moduri de a savura fructele de mare.
Cand sunt folosite proaspete: Fructele de mare trebuie consumate in decurs de una pana la doua zile cand sunt proaspete sau dezghetate. Daca le mancati imediat, fructele de mare preparate sunt, de asemenea, o optiune rapida si usoara. Treci pe langa statia de sushi sau sectiunea de alimente preparate pentru o masa pe fuga.
Optiunile proaspete de sezon sau locale tind sa fie mai economice la magazinul dvs. de peste. Atat pestii crescuti de ferma, cat si pestii salbatici sunt alegeri nutritionale bune, asa ca discutati despre cele mai bune oferte, ce este mai proaspat si idei de retete.
Cand utilizati congelat: daca intentionati sa va pastrati fructele de mare pentru o data ulterioara, aceasta este calea de urmat. Este, de asemenea, grozav pentru mese rapide pentru familie, cum ar fi pestele pre-condimentat, care poate fi gatit rapid in cuptor sau chiar in cuptorul cu microunde.