* Aroma boabelor de cafea, care s-au pastrat un timp indelungat intr-o cutie inchisa, se va restabili, daca ele se vor cufunda pentru 10 min in apa rece si apoi imediat se vor usca in cuptor.
* Cafeaua va deveni aromata, daca dupa prajire se va tine citeva zile intr-o cutie de metal inchisa.
* Nu se recomanda a macina cafeaua prea mascat sau prea marunt. Cafeaua risnita mascat se va limpezi prea greu si va pierde din aroma, iar cea risnita marunt va trece prin filtru si bautura va avea o culoare tulbure.
* Aroma de cafea risnita se va imbunatati daca cafeaua se va usca putin la foc, adaugindu-se citeva cristale de sare.
* Cafeaua in nici un caz nu se va fierbe: altfel va dispare gustul si aroma ei. Daca, totusi, cafeaua a dat in clocot, atunci ibricul se va lua imediat de pe foc si se vor adauga citeva picaturi de apa rece.
* Gustul si aroma cafelei se vor ameliora simtitor, daca in cafeaua gata se va adauga un pic de cacao.
* Cafeaua se va prepara numai in ibric de faianta, portelan, sticla, ceramica, email sau otel inoxidabil.
* Cafeaua gata preparata se va turna imediat, deoarece precipitarea indelungata ii confera un gust amarui.
* Cafeaua se va pastra intr-un vas de sticla inchis sau intr-o cutie de metal la un loc uscat si racoros.
* Cacaoa nu va forma cocoloase la preparare, daca praful uscat se va amesteca cu zaharul tos, se va dilua cu o cantitate redusa de apa clocotita, iar-apoi se va turna in cratita.
* Gustul de cacao se va imbunatati cu suc de lamiie.
* Ceaiul va deveni mai aromat daca in cutia in care se pastreaza se va pune o coaja de lamiie sau portocala sau un praf de vanilie.
* Infuzia de ceai va fi mai tare, daca la ceaiul uscat se va adauga o bucatica de zahar.
* Infuzia de ceai nu se va da in nici un caz in clocot, astfel ar dispare gustul si aroma ceaiului.
* Infuzia de ceai se va prepara in ceainic de portelan sau faianta, care se va opari in prealabil, apoi se vor pune una-doua lingurite de ceai uscat, se va turna deasupra apa clocotita (1/3 din volumul ceainicului), se va acoperi cu un servetel si peste 5-7 min, se va turna apa clocotita pina se va umplea ceainicul.
1 comment
Exista ibricuri de sticla?
Comments are closed.