Ingrediente (pentru 10 portii – 50 de bulete):
- 1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- 125 g bulgur
- 200 g mazare din conserva
- 100 g masline kalamata
- 5 felii de paine
- 300 ml ulei
- 100 ml supa de legume din cub concentrat
- 250 g cascaval
- 100 g faina
- 3 oua
- 1 legatura marar
- sare si piper
Intr-o craticioara se pune la fiert supa de legume impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt si cu bulgurul. Se fierbe compozitia 10 minute. Feliile de paine se taie in cubulete, maslinele se toaca marunt, cascavalul se rade, mararul se toaca si el, iar ouale se bat ca pentru omleta.
Bulgurul cu ceapa si usturoiul se paseaza ca pentru pure, iar pasta rezultata se amesteca intr-un bol cu toate celalalte ingrediente, amestecand energic cu un tel pentru a se omogeniza. Se pastreaza uleiul pentru prajit. Din compozitie se formeaza bulete cu ajutorul unei linguri sau cu mainile, se tavalesc prin putina faina si se prajesc 3-4 minute pana devin aurii.
Pofta buna!