Ingrediente (pentru 4 portii):
- 100 g faina alba
- 150 ml lapte
- 50 g unt
- 4 oua
- 1/2 lingurita ierburi Provence
- un praf de sare si piper
- 100 g cascaval Emmentaler
- 50 g telemea
Se pune la foc laptele cu untul si se fierb 2-3 minute. Se amesteca in cratita de pe foc si faina si condimentele si se bat cu un mixer la viteza mica. Se ia de pe foc, se lasa la racit si apoi se adauga 3 dintre oua batute. Cascavalul se rade si telemeaua se faramiteaza. Se amesteca jumatate din cantitatea de cascaval cu telemeaua si se incorporeaza in compozitia pentru aluat. Separat se amesteca oul ramas cu cealalta cantitate de cascaval. Se formeaza cu lingura sau cu mana mici bile din aluat care se tavalesc prin oul cu cascaval si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute pana devin aurii.
Pofta buna!