Ingrediente:
- 1/2 kg conopida,
- 100 g franzela,
- 150 ml lapte,
- 100-150 g brinza telemea,
- 100 g unt,
- 200 ml smintina,
- 50 g faina,
- 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.
Mod de preparare:
Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si apoi rece se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela, prealabil muiata in lapte, nestoarsa. La tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt, si brinza nedesarata si rasa, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu pesmet; se coace si se serveste.