Ingrediente:
- ½ kg de carne de vaca,
- 2 cepe,
- 2 oua,
- ½ ceasca mare de lapte,
- o lingura de ulei,
- 6 catei de usturoi,
- o lingura pasta de rosii,
- ½ lingurita de faina,
- o lingura cu virf de unt,
- pesmet.
Mod de preparare:
Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pina cind apa scade la jumatate. Luati vasul de pe foc; cind carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare. Bateti ouale, adaugati laptele si combinati cu carnea tocata. Ungeti o cratita cu ulei, tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia si puneti vasul sa fiarba in cuptor, asezind cratita peste un vas cu apa ce clocoteste. Cind budinca s-a copt, rasturnati-o pe un platou si serviti-o cu sote de legume.