Ingrediente:
- 1Kg ciuperci,
- 2 cepe,
- 100g cascaval,
- 1 leg. marar,
- 150g unt,
- 2 oua,
- 250ml lapte,
- 3 linguri faina,
- 1 lingura pesmet,
- ± sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata si se spala bine ciupercile, se oparesc si se taie cat mai marunt. Ceapa se taie julien si se caleste in 50g unt. Se pun ciupercile si mararul tocate marunt peste ceapa si se calesc impreuna 20 minute. Se adauga o cescuta cu apa si se lasa la fiert la foc mic 30 de minute sau pana ce scade toata apa. Faina se caleste putin in 50g unt si se stinge cu laptele. Se lasa sa fiarba pana nu se mai ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun ouale batute bine si se amesteca apoi cu ciupercile. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara pe deasupra cascavalul ras, untul ramas si se pune la cuptor pentru 20-30 de minute.