Ingrediente:
- 500g ciuperci,
- 2 cepe mijlocii,
- 5-6 oua,
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri pesmet,
- sare,
- piper,
- 1 lingurita verdeata tocata marunt,
- putin unt.
Pentru foaie:
- 1 cescuta ulei,
- 2 linguri smantana,
- 1 lingura apa,
- faina cat cuprinde,
- sare,
- putin piper.
Mod de preparare:
Din smantana, ulei, o lingura de apa, sare, piper, si faina cat cuprinde se prepara un aluat care se framanta pana devine neted si elastic. Pana la intrebuintare se tine in frigider. Ciupercile se curata, se spala, se taie lamelele si se calesc impreuna cu ceapa in ulei pana se inmoaie bine. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit bine, se adauga galbenusurile, unul cate unul, pesmetul, verdeata, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cand este bine omogenizat se pun albusurile batute spuma, amestecand usor. Din aluat se intinde o foaie groasa de aproximativ 3 mm cu care se tapeteaza forma, unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna compozitia de ciuperci netezind deasupra cu un cutit. Se pune in cuptorul incins in prealabil si se coace la un foc potrivit 30 –35 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor se lasa sa se abureasca putin in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se serveste calda, cu sau fara smantana, dupa gust.