Ingrediente:
- 500 g brinza de vaci,
- 1 ou,
- 3 linguri smintina,
- 3 linguri zahar,
- 2 linguri gris,
- 100 g stafide,
- 1/2 praf de vanilie,
- 1 pahar sirop de fructe,
- 3 linguri unt.
Mod de preparare:
In brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se unge cu smintina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute.
Servire:
Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.