Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci,
- 100 g unt,
- margarina sau untdelemn,
- 50 g ceapa,
- marar,
- patrunjel,
- 1/2 lingurita de sare,
- un virf de cutit piper,
- 200 ml smintina,
- 150 g franzela,
- 300 ml lapte,
- 50 g faina,
- 4 oua mari sau 5 oua mijlocii,
- 100 g cascaval,
- brinza telemea.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pina cind il absoarbe in intregime) si, apoi, brinza rasa, bine zdrobita cu furculita, smintina, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine. Daca nu s-a pus brinza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, numai prin rasturnare, cu telul, insa nu prea mult, apoi se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp in cuptorul bine infierbintat. Dupa ce s-a rumenit bine timp de 40-50 minute, se rastorna pe platou si se presara cu parmezan. Se serveste fierbinte.