Ingrediente (pentru 7 portii):
- 250 g macaroane,
- sare,
- 400 g sunca,
- 2 tulpini de praz,
- 1 lingura unt topit,
- 5 oua,
- 3/4 l lapte,
- piper,
- nucsoara rasa,
- 1 lingurita mirodenii (busuioc, rozmarin),
- grasime pentru uns forma,
- 50 g pesmet,
- 50 g unt.
Mod de preparare:
Se rup macaroanele – daca sunt lungi – si se fierb al dente in apa cu sare. Sunca se taie cubulete. Prazul curatat si taiat rondele se prajeste putin in untul incins. Se bat ouale cu laptele si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si – eventual – cu mirodenii. Se amesteca macaroanele scurse cu sunca si cu prazul si se rastoarna intr-o forma unsa, rezistenta la foc. Se toarna deasupra ouale + laptele, se presara cu pesmet si bucatele de unt si se lasa sa se coaca in cuptorul incins la 200 grade, circa o ora si 20 de minute. Se servesc cu sos de rosii.
Atentie: in loc de praz, puteti folosi mazare (eventual congelata) sau buchetele de broccoli fierte in prealabil.