Ingrediente (pentru 12 bucati):
Pentru aluat:
- 1 ou,
- 100g zahar,
- 1 pliculet zahar vanilat,
- 100ml ulei,
- 250g branza grasa,
- coaja rasa de la o lamaie,
- 200g faina,
- 2 lingurite praf de copt,
- 50g migdale macinate,
- 200g afine,
- 2 linguri fulgi de migdale.
In plus:
- 12 suporturi de hartie pentru formele de prajiturele,
- forme mici de tarte sau de muffins,
- zahar pudra pentru presarat.
Mod de preparare:
Oul se bate spuma cu zahar tos si vanilat. Se adauga uleiul, in fir subtire. Se omogenizeaza si branza de vaci si coaja de lamaie. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se toarna deasupra printr-o sita. Se omogenizeaza si migdalele macinate. Se spala afinele, se curata si se scurg. Se amesteca in aluat. Suporturile de hartie se aseazai forme si se toarna aluatul. Se presara deasupra fulgii de migdale si se coace timp de 35-40 de minute. Se presara si zahar pudra.