Ingrediente (pentru 16 bucati):
- 125g unt moale,
- 125g zahar,
- 1 plic zahar vanilat,
- 3 oua,
- 100g faina,
- ½ lingurita praf de copt,
- 200g migdale macinate,
- 100g ciocolata,
- migdale necuratate.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 175grade. Se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale. Se mesteca faina cu praf de copt si migdale. Se inglobeaza rapid in compozitia de unt. Se suprapun cate 2 suporturi de hartie si se aranjeaza ca o forma; eventual se fixeaza cu ata. Se aseaza inauntru aluat cat sa se umple 2/3 si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie. Se coc 15-20 minute Se scot si se lasa sa se racoreasca pe un gratar de bucatarie. Se lasa sa se topeasca ciocolata si se pune intr-un sprit. Se fac stelute pe fiecare briosa in parte si se aseaza cate o migdala, cat timp glazura nu s-a intarit. Briosele decorate se lasa sa se raceasca. In plus suporturi de hartie (diametru 4cm).