Ingrediente (pentru 4 portii – 8 briose):
- 200 g faina alba
- 100 g migdale macinate
- 100 g zahar
- 150 g gem de caise
- 100 ml lapte
- 3 linguri malai
- 2 linguri ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 20 g unt
- un praf de sare
Faina, malaiul, uleiul, zaharul si drojdia se amesteca intr-un bol, omogenizandu-se cu un tel. Se adauga apoi sarea si laptele incalzit si se amesteca pentru a se incorpora.
Se ung forme de briose cu untul topit si se umplu cu compozitia obtinuta pana la jumatate. In mijlocul fiecareia se pune cate o lingurita sau 2 de dulceata de caise si se acopera cu o lingurita de compozitie de aluat. Deasupra se presara migdalele macinate si se coc in cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute. Se pot servi la cafea sau dimineata la micul dejun.
Pofta buna!