Ingrediente (pentru 20 bucati):
- 4 oua,
- 25g zahar,
- 250g ciocolata amaruie rasa,
- 1 praf sare,
- scortisoara,
- 100g ciocolata cu lapte,
- 125g zahar pudra,
- 4 linguri migdale macinate.
Mod de preparare:
Se bat ouale. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca ciocolata rasa cu restul de zahar, sare si cu scortisoara. Se amesteca apoi impreuna crema de galbenusuri. Se bate albusul, dar nu foarte tare; se adauga la aluat si se inglobeaza cu atentie. Cuptorul se incinge la 160ºC. Se unge o forma de briose sau se tapeteaza fiecare orificiu cu cate un suport de hartie. Se aseaza compozitia in adancituri si se coace 30 de minute. Se lasa sa se racoreasca. Se topeste ciocolata. Se face o glazura groasa din zahar pudra cernut si o lingura de apa. Briosele se ung cu ciocolata topita. Jumatate dintre ele se ung cu glazura alba, cea de-a doua se decoreaza cu migdale. Briosele se pastreaza circa o saptamana.