Ingrediente:
- 1,5 Kg carne de vita foarte slaba, fara nervuri (pulpa),
- 2 cani de pesmet,
- 1 cana parmesan,
- 1 lingurita sare grunjoasa,
- 1 lingurita piper,
- 2 catei de usturoi, taiati marunt,
- 1/4 cana patrunjel, taiat marunt,
- 1/2 cana ulei de masline.
Mod de preparare:
Carnea se taie felii subtiri (5 mm) – cel mai usor se taie daca e bagata la congelator o ora si e semi-congelata. Se bate un pic daca e nevoie. Feliile trebuie sa fie cat mai subtiri si cat de cat egale. Intr-un castron se amesteca pesmetul, parmezanul, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul. Se unge fiecare felie de carne cu ulei, apoi se pune o gramajoara de o lingurita-2 (in functie de marimea feliei) din amestec, se ruleaza (daca e suficient de mare, se indoaie lateralele inauntru, apoi se ruleaza – ale mele au fost mai mici si nu am indoit capetele si a fost ok) felia de carne si se pune pe o friganea. Ar trebui sa iasa cam 6 bucati pe teapa, aprox. 8 tepe. Se ung pachetelele iar cu ulei si se presara din amestec pe ambele parti. Se pun ori pe gratar ori broiler-ul de la aragaz cat mai departe de foc (10 cm) pentru 6 minute pe fiecare parte, nu mai mult.