Ingrediente:
- sfecla rosie (500 g),
- telina (1),
- praz (2),
- morcovi (3),
- patrunjel (1),
- varza (1/2),
- untura (3 linguri),
- faina (1 lingura),
- bulion (3 linguri),
- dafin (1 foaie),
- carne de vaca (250 g),
- marar,
- sare,
- smintina (1 pahar).
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.