Ingrediente:
- 1/4 kg biscuiti sau diverse prajituri uscate,
- 1/4 kg nuci macinate,
- 100 ml rom,
- 50 g zahar pudra,
- 200 g gem de caise,
- coarne sau piersici,
- 30 g cacao,
- un plic cu zahar vanilat,
- 100 g visine.
Mod de preparare:
Visinele se pun, cu o zi inainte pe un servet de hirtie ca sa se usuce. Biscuitii sau prajiturile uscate se trec prin masina de nuca. Nucile se prajesc, dinainte, in cuptor, apoi se trec prin masina de nuci. Biscuitii, nucile, marmelada, romul, zaharul, cacaua neaparat cernuta si zaharul vanilat se pun intr-un castron, amestecind bine. Se ia din compozitie, cu lingurita cite o bucata de marimea a doua visine, aplatizind-o pe palma; se asaza o visina pe ea, apoi compozitia se aduna in jurul visinei si se modeleaza intre palme in forma de bila. Bilele se asaza una linga alta pe o tava si se lasa sa se usuce. A doua zi, se glaseaza cu serbet sau cu glazura de ciocolata.