Ingrediente:
1 kg de fasole alba, 1 kg orez alb, 1 ceapa, 1 lingurita mica de piper rosu, 3-4 rosii mari, 3-4 ardei, 1 kg de carnati sau jumeri.
Fasolea alba se pune in apa la inmuiat. Se scoate de la inmuiat, se spala bine si se pune la fiert la foc molcom. Cand s-au inmuiat boabele de fasole, se scot si se pun intr-o tava goala. La fel se procedeaza si cu orezul. Boabele de orez fierte se pun pe tava alaturi de cele de fasole. Ceapa se taie marunt si se distuie in ulei cu putin piper rosu, dupa care se pune in tava peste orez si fasole si se amesteca. In tava se adauga apa calda atata cat sa nu acopere amestecul, se introduce totul in cuptor si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba apa. Astfel pregatit, bobarnicul este de post. Se serveste cu paine si salata sau cu paine, salata si sare. Mai exista si alte modalitati de a pregati acest fel de mancare. In functie de gustul si obiceiurile fiecarei familii se pot adauga in tava piperul si rosiile taiate in doua (cu partea taiata in jos) sau/si carnatii.