Ingrediente (pentru 6 persoane):
Biscuitul:
- 4 oua,
- 250g faina,
- 250g zahar,
- 250g unt,
- 1 lamaie.
Crema:
- 200g branza de vaci proaspata,
- 100g smantana,
- 60g zahar pudra,
- 1 pachet zahar vanilat.
Decoratia:
- 200g zahar pudra,
- zeama de la o lamaie,
- 50g fistic decorticat.
Mod de preparare:
Incalziti 20g unt si ungeti, cu ajutorul unei pensule, o tava rectangulara. Lasati sa se raceasca. Tapetati cu zahar. Incalziti cuptorul potrivit. Bateti untul cu restul de zahar pana ce amestecul devine o crema foarte fina. Adaugati apoi ouale unul cate unul. Cand compozitia este omogena, varsati faina, amestecand usor, apoi adaugati coaja fin rasa si sucul de la o lamaie. Umpleti tava cu aceasta compozitie si lasati-o sa se coaca la foc potrivit circa 40 de minute. Rasturnati biscuitul pe o tava si lasati-l sa se raceasca. In acest timp, preparati glazura: varsati intr-un vas sucul de lamaie si zaharul pudra. Amestecati bine pana obtineti o compozitie consistenta fina. Preparati crema: mixati branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat, circa 1 minut. Puneti smantana foarte rece intr-un vas si bateti-o cu telul, apoi incorporati-o in compozitia de mai sus. Cu un cutit cu lama fina si foarte ascutita taiati biscuitul pe orizontala al 2/3 din inaltimea sa. Intindeti toata crema pe felia subtire de biscuit si apoi reconstituiti-l. Turnati glazura peste prajitura si intindeti-o cu ajutorul unui cutit sau spatule de lemn. Presarati fistic sfaramat. Asteptati ca glazura sa se intareasca (circa 45 minute) si apoi serviti.