O multime de persoane pun mare pret pe alimentatie, motiv datorita caruia, au inclus in dietele lor alimente precum ovazul, unul de arahide sau curmalele.
Ovaz
Ovazul (Avena sativa) este o cereala renumita ca fiind o sursa foarte buna de fibre, in special beta-glucan, si este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Ovazul integral este singura sursa alimentara de avenantramide, un grup unic de antioxidanti despre care se crede ca protejeaza impotriva bolilor de inima.
Datorita numeroaselor beneficii, cum ar fi scaderea nivelului de zahar din sange si a colesterolului, ovazul a castigat o atentie considerabila ca aliment foarte bun pentru sanatate.
Ovazul este o sursa buna de proteine de calitate la 11-17% din greutatea uscata, care este mai mare decat majoritatea altor boabe. Proteina principala din ovaz – la 80% din continutul total – este avenalin, care nu se gaseste in niciun alt bob, dar este similara cu proteinele leguminoase.
Ovazul ofera cantitati mari de numeroase vitamine si minerale, precum mangan, fosfor, cupru, vitamine B, fier, seleniu, magneziu si zinc. De-asemenea, este singura sursa dietetica de antioxidanti puternici numiti avenathramide. De mentionat este faptul ca boabele de ovaz, contin acid ferulic si acid fitic.
Studiile au confirmat in mod repetat ca ovazul poate scadea nivelul colesterolului, ceea ce va poate reduce riscul de boli de inima, acestea fiind principala cauza de deces la nivel mondial, iar colesterolul ridicat este un factor de risc major – in special colesterolul LDL (rau) oxidat.
Capacitatea ovazului de a scadea colesterolul este atribuita in principal continutului de beta-glucan, care poate incetini absorbtia grasimilor si a colesterolului prin cresterea vascozitatii alimentelor pe care le-ati mancat.
Odata intrat in intestin, se leaga de acizii biliari ricati in colesterol, pe care ficatul dvs. ii produce pentru a ajuta digestia. Beta glucanul apoi transporta acesti acizi pe tractul digestiv si in cele din urma in afara corpului.
In mod normal, acizii biliari sunt reabsorbiti in sistemul digestiv, dar beta-glucanul inhiba acest proces, ceea ce duce la reducerea nivelului de colesterol.
In plus, consumul de ovaz poate preveni diabetul de tip 2, poate stimula plenitudinea, si vine la pachet cu multe alte beneficii pentru sanatate.
Unt de arahide
Untul de arahide este un produs cu un un gust delicios; textura lui este pur si simplu uimitoare si felul in care se lipeste de cerul gurii inainte sa se topeasca este minunat. Cel putin asa l-ar descrie multi cunoscatori.
Untul de arahide este practic o pasta facuta din alune. Acesta este o sursa buna de proteine, are un continut scazut de carbohidrati, si totodata este destul de hranitor. O portie de 100 de grame de unt de arahide ofera multe vitamine si minerale. Nu in ultimul rand, amintim faptul ca are un continut bogat de antioxidanti.
Curmale
Curmalele sunt fructul palmierului Phoenix dactylifera, si sunt originare din pazele Egiptului si din Peninsula Arabica. Se spune despre curmale ca vin la randul lor cu o serie importanta de beneficii pentru sanatate.
Unele persoane mamanca aceste fructe cand se confrunta cu constipatia. Alte persoane consuma curmale cand sufera de insuficienta renala, boli respiratorii, diaree, cand se simt slabite si obosite sau din diferite alte motive.
Asadar, atat curmalele, cat si untul de arahide si ovazul au beneficii pentru sanatate. Stiti care este cea mai buna veste insa? Aceea ca va puteti bucura de toate acestea intr-un singur produs.
Alegeti ovaz cu unt de arahide si curmale de la Ohvaz, un produs in editie limitata, si bucurati-va de toate beneficiile acestor alimente de calitate superioara.
Nimic nu este mai potrivit pentru un mic dejun, decat acest ovaz cu unt de arahide si curmale; un produs care nu contine zahar, coloranti, conservant, iar singurul lapte folosit este cel de migdale pentru obtinerea acestui produs.