Desi neplacut la gust, bitterul suedez poate avea o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv pentru ameliorarea vederii si pentru ameliorarea alergiilor si imbunatatirea functiei hepatice. Atunci cand folosesti Ceai Bitter Suedez il poti combina cu angelica, rubarba, smirna, aloe si frunze de senna, precum si alte ierburi.
Ceaiul calmeaza muscaturile de insecte
Cu ajutoul ceaiului de bitter suedez poti calma si dezinfecta muscaturile de insecte aplicand ceai pe piele prin tamponare. Ceaiul poate fi aplicat direct pe zona afectata sau aplicat cu o compresa moale pentru a ameliora disconfortul si iritarea rezultata dintr-o muscatura de insecta. Se recomanda aplicarea rapida dupa muscatura pentru efecte garantate.
Perfect pentru gat inflamat
Ceaiul de bitter suedes utilizat pentru gargara poate ajuta la ameliorarea infectiilor gatului isau la minimizarea raguselii. Utilizarea a 3 lingurite infuzate intr-un pahar de apa fierbinte ajuta foarte mult la ameliorarea raguselii. Daca nu vrei sa faci gargara, poti pune o jumatate de lingurita la o ceasca de ceai din plante si apoi bea ceaiul cu 30 de minute inainte sau dupa masa. Repeta in fiecare zi si vei vedea cum problemele cu gatul se amelioreaza.
Ameliorarea problemelor de la nivelul cavitatii bucale
Poti elimina aftele de pe limba sau sa calmezi durerile de dinti prin utilizarea bitterului suedez sub forma de ceai. Se recomanda utilizarea unei ape de gura realizata dintr-o 1 lingura de ceai de bitter suedez diluata intr-un pahar cu apa sau ceai din plante pentru a calma senzatia data de aftele bucale si pentru a le face sa dispara. Pentru a calma durerile de dinti, specialistii sugereaza sa folosesti aceeasi apa de gura de trei ori pe zi sau sa aplici un tampon de bumbac inmuiat in ceai direct pe dinte.
Beneficiile ceaiului de bitter suedez
Printre cele mai importante beneficii ale acestui ceai se numara:
- Imbunatatirea starii organismului si rezistentei acestuia;
- Reducerea starii de oboseala si reducerea surmenajului;
- Imbunatatirea tonusului si vitalitatii;
- Sustinerea procesului de remineralizare;
- Refacerea organismului in urma bolii;
- Functionarea normala a sistemului imunitar si aparatului respirator;
- Imbunatatirea digestiei;
- Sustinerea functiei ficatului;
- Stimularea eliminarii si producerii bilei;
- Cresterea poftei de mancare;
- Reducerea tuturor spasmelor care pot aparea la nivelul intestinului;
- Eliminarea tendineti de a evacua lent scaunul;
- Eliminarea tuturor lichidelul retinute in mod excesiv in corp;
- Mentinerea unei concentratii normale a colesterolului si a grasimii din sange;
- Detoxifiere;
- Protejarea celulelor contra stresului oxidativ;
- Imbunatatirea sanatatii persoanelor varstnice.
Acest ceai se administreaza in mai multe moduri. Poate fi administrat sublingual, iar amestecul de plante se va macina fin cu ajutorul rasnitei electrice dupa care se va cerne prin sita normala pentru faina. Se administreaza o lingurita de 4 ori pe zi pe stomacul gol. Pulberea trebuie tinuta sub limba pentru 10 sau 15 minute dupa care se inghite.
Maceratul rece se administreaza sub forma a 3 cani pe zi cu 30 de minute inaintea meselor. Sub forma de infuzie se iau 3 cani pe zi cu 30 de minute inaintea mesei.