Ingrediente:
500 g faina pentru coca, 100 g untura, drojdie, un praf de sare, apa cat cuprinde, 50 g unt topit, 2 kg praz, 200 ml ulei, 300 ml apa, sare, piper, 250 ml supa (ciorba de praz).
Se framanta faina cu sarea, drojdia si apa pana se obtine o coca obisnuita. Coca se intinde pe planseta nu foarte subtire (3-4 mm), se unge cu 100 g untura peste care se arunca in ploaie, peste tot, faina (circa 50 g). Se impatureste si se lasa sa se odihneasca la rece 5 minute. Dupa ce s-a odihnit se ia din nou coca, se intinde cat se poate de subtire in diametru de cca. 80 cm. Se caleste prazul cu apa, ulei, sare si piper pana seaca. Umplutura se intinde uniform peste foaia de placinta. Se ia de la o margine si se ruleaza cu grija (arata ca un strudel), apoi un capat al ruloului se asaza in centrul tavii, rasucind placinta incepand din centru, sub forma de melc. Se da la cuptorul incins, iar dupa 20 de minute se stropeste cu unt topit. Dupa ce se mai coace 20 de minute banita se adauga deasupra supa de praz fierbinte.